您现在的位置:首页 > >

高三英语一轮单元卷:第十二套 英语5Units 3-5 B卷


高三英语一轮单元卷:第十二套 英语 5Units 3-5 B 卷
一轮单元训练金卷·高三·英语卷(B)
英语 5 Units 3-5
注意事项: 1.答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条形
码粘贴在答题卡上的指定位置。 2.选择题的作答:每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,
写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。 3.非选择题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷、草
稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。 4.考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。
第Ⅰ卷

第一部分:听力(共两节,满分 30 分)略 第二部分:阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节(共 15 小题:每小题 2 分,满分 30 分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项( A、B、C 和 D)中选出最佳选项,并在答题卡 上将该项涂黑。
A

Book: Face to Face

Book: Courage Beyond Compare

Author: Ved Mehta

Author: Sanjay Sharma

Blind since the age of four, the author led a lonely The 10 well-known people in the book are champions

childhood in India until he was accepted to the in different fields like athletics, swimming and

Arkansas School for the Blind, to which he flew badminton, who have brought glory to the country

alone at 15. America and the school changed his life, and widely considered as heroes. They overcame

leading him to degrees at Oxford and Harvard and a their physical limitations to reach the top of their

fruitful writing career.

chosen fields.

Book: No Looking Back Author: Shivani Gupta

Book: This Star Won’t Go Out Author: Lori and Wayne Earl
高三英语一轮单元卷:第十二套 英语 5Units 3-5 B 卷

高三英语一轮单元卷:第十二套 英语 5Units 3-5 B 卷
Shivani had thrown a party one evening and awoke Diagnosed (诊断) with cancer at 12, Esther Earl was the next morning in hospital because of a car crash. It a bright and talented, but very normal teenager. She took Shivani years of pain, struggle and lived a hope-filled and generous life. A cheerful, determination to regain control of her life and her positive and encouraging daughter,sister and friend, body. Then tragedy ( 悲 剧 ) struck again. As a Esther died in 2010, shortly after turning 16, but not newly-married woman, Shivani drove to Manali with before inspiring thousands through her growing her family, a truck crashed into her car. Shivani online presence. refused to give in. She wouldn’t let her injury keep her from continuing her life.
21. What do we know about Ved Mehta? A. He was born blind. B. He suffered from cancer. C. He was a hero worldwide. D. He left India himself at 15.
22. Which book does a big sports fan like most? A. Face to Face. B. Courage Beyond Compare. C. No Looking Back. D. This Star Won’t Go Out.
23. What made Shivani move on with life after two car accidents? A. Her strong will. B. Her happy marriage. C. Her family support. D. Her dream of writing.
B
高三英语一轮单元卷:第十二套 英语 5Units 3-5 B 卷

高三英语一轮单元卷:第十二套 英语 5Units 3-5 B 卷
Sometimes sources of comfort can come from the most unexpected places. At least that’s been the case

for a grieving(悲痛的) mom and a dad in Tennessee whose 12-year-old daughter died on January 5. Just

days after Taylor Smith’s death, her parents found a sealed envelope containing a letter Taylor had written

to her 22-year-old self---and its sunny, wise-beyond-her years tone appears to be a comfort to her parents. “To be opened by Taylor Smith on April 13, 2023 only unless said otherwise.” Taylor had printed on

the envelope of the letter. “Sorry, baby, we opened it,” her father, Tim, said before reading it aloud with a

quavering voice. “Dear Taylor, how’s life? Life might be pretty simple in the past 10 years. I know I’m late

for you, but as I’m writing this early, so: congratulations on graduating from high school! If you didn’t, go

back and keep trying. Get that degree! Do you have your own place yet? If we are in college, what are we majoring(主修) in? Right now I wanna be a lawyer.” The last heartbreaking line reads, “Well, I think that’

s all, but remember it’s been 10 years since I wrote this. Things have happened, good and bad. That’s just

how life works, and you have to go with it.”

Her father talks about his feelings of grief. “At the beginning I felt shocked and depressed, hoping that

it’s not real, and hoping that every time I take a nap or go to sleep, I find out it wasn’t real,” he says. “She

liked doing quirky things and she liked doing meaningful things. She always created stuff. The fact that she

wrote this letter wasn’t surprise, but what she wrote was.”

Tim Smith posted a message on his daughter’s Facebook page: “I just wanted to write this so that all of

her friends would know that Taylor loved you all! Thanks for loving our daughter.”

24. Taylor Smith’s parents got great comfort when they .

A. learned about their daughter’s college life from the letter

B. knew that their daughter could live to 22 years old

C. found that their daughter wanted to be a lawyer

D. found a letter that Taylor Smith had written to herself

25. In which year did Taylor Smith write this letter to herself?

A. In 2013.

B. In 2023.

C. In 2011.

D. In 2001.

26. The word “quavering” in the second paragraph can be replaced by

.

A. confusing B. amusing

C. trembling

D. moving

27. Why did Taylor’s father say that what Taylor wrote was a surprise?
高三英语一轮单元卷:第十二套 英语 5Units 3-5 B 卷

高三英语一轮单元卷:第十二套 英语 5Units 3-5 B 卷
A. Because the letter itself surprised him. B. Because Taylor said what would happen to her future life in advance. C. Because Taylor imagined her future life. D. Because what Taylor wrote in the letter was beyond her age.
C About ten men in every hundred suffer from color blindness in some way. Women are luckier, only about one in two hundred is affected in this matter. Perhaps, after all, it is safer to be driven by a woman. There are different forms of color blindness. In some cases a man may not be able to see deep red. He may think that red, orange and yellow are all shades(阴影) of green. Sometimes a person can’t tell the difference between blue and green. In rare cases an unlucky man sees everything in shades of green--a strange world indeed. Color blindness in human beings is a strange thing to explain. In a single eye there are millions of very small things called “cones(圆锥细胞)”. These help us see in a bright day and tell the differences between colors. There are also millions of“rods(棒条体)”, but these are used for seeing when it is nearly dark. They show us shape, but not color. Some insects have favorite colors. Mosquitoes like blue but do not like yellow. A red light will not attract insects but a blue lamp will. In a similar way human beings also have favorite colors. Yet we are lucky. With the aid of cones in our eyes we can see many beautiful colors by day and with the aid of the rods we can see shapes at night. One day we may even learn more about the invisible(看不见 的) colors around us. 28. The passage is mainly about . A. color and its surprising effects on drivers B. women being luckier than man because fewer of them are color blind C. color blindness and how our eyes tell different colors and shapes D. danger caused by color blindness 29. According to the passage, with the help of “cones”, we can . A. see in a weak light B. tell different colors C. tell different shapes D. tell orange from yellow
高三英语一轮单元卷:第十二套 英语 5Units 3-5 B 卷

高三英语一轮单元卷:第十二套 英语 5Units 3-5 B 卷
30. Why do some people say it is safer to be driven by women? A. There are fewer color blind women. B. Women are more careful. C. Women are fonder of driving than men. D. Women are weaker but quicker in thinking.
31. Which of the following statements about color blind people is true? A. None of them can see deep red but all can tell blue from green. B. Not all of them have the same problem in recognizing color. C. None of them can tell blue from green but all can see deep red. D. All of them are lucky enough to see everything in shades of green.
D In a world with limited land, water and other natural resources (资源), the harm from the traditional business model is on the rise. Actually, the past decades has seen more and more forests disappearing and globe becoming increasingly warm. People now realize that this unhealthy situation must be changed, and that we must be able to develop in sustainable (可持续的) ways. That means growth with low carbon or development of sustainable products. In other words, we should keep the earth healthy while using its supply of natural resources. Today, sustainable development is a proper trend in many countries. According to a recent study, the global market for low-carbon energy will become three times bigger over the next decades. China, for example, has set its mind on leading that market, hoping to seize chances in the new round of the global energy revolution. It is now trying hard to make full use of wind and solar energy, and is spending a huge amount of money making electric cars and high-speed trains. In addition, we are also seeing great growth in the global markets for sustainable products such as palm oil (棕榈油), which is produced without cutting down valuable rainforest. In recent years the markets for sustainable products have grown by more than 50%. The major challenge of this century is to find ways to meet the needs of growing population within the limits of this single planet. That is no small task, but it offers abundant new chances for sustainable product
高三英语一轮单元卷:第十二套 英语 5Units 3-5 B 卷

industries.

高三英语一轮单元卷:第十二套 英语 5Units 3-5 B 卷

32. The traditional business model is harmful because of all the following EXCEPT that _____________.

A. it consumes natural resources

B. it makes the world warmer

C. it brings severe damage to forests

D. it makes growth hard to continue

33. What can we infer from Paragraph 2?

A. China lacks wind and solar energy.

B. China is the leader of the low-carbon market.

C. High-speed trains are a low-carbon development.

D. Palm oil is made at the cost of valuable forests.

34. We can learn from the last paragraph that businesses have many chances to _____________.

A. make full use of natural resources

B. explore new natural resources

C. develop sustainable products

D. deal with the major challenge

35. What is the main purpose of the passage?

A. To advocate sustainable development.

B. To compare two business models.

C. To predict a change of the global market.

D. To introduce a new business model.

第二节 (共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余
选项。 I Think I Can: How to Push Yourself to Success
“Because I can” has magic power. It pushes us to leave our comfort zones. It gives us a reason to do the things that we think we can't. ____36____.
高三英语一轮单元卷:第十二套 英语 5Units 3-5 B 卷

___37___.

高三英语一轮单元卷:第十二套 英语 5Units 3-5 B 卷

Whether it is to get to the store or work, climb the stairs instead of taking the elevator. Break the “I’m

tired” or “It is too hard” or “It is too far” cycle. Increasing your activity level will provide enormous benefits,

both physically and mentally.

Try Something New

It is easy for us to make excuses for why we shouldn't try new things.___38____. Maybe it seems too

difficult. Or maybe, it is just inconvenient. Reminding yourself that You Can try something new will help you

to move past these roadblocks and discover new things about yourself and possible new interests.

Speak Up Often, we dare not address(处理)things that bother us or make us unhappy.______39______.Use that

voice “because you can.” Communicating to loved ones, co-workers, and even your boss as to how you feel,

what your needs and expectations are and what you are thinking can help you develop deeper, more

meaningful and rewarding relationships. Further, you will be truer to yourself, thus making you a happier

individual.

Increase Your Willpower

___40___. However, developing a strong willpower, whether it is in response to our favorite chocolate

cake or to over-shopping is something that we can all benefit from. Next time you are tempted to do something

you think you might regret, try reminding yourself that you can say no. You have the power.

A. Saying “No” to our favorites can be challenging.

B. Here are a few ways to apply this positive thinking to your own life.

C. You have a voice.

D. Be More Active.

E. “Because I can” is an easy way to include more activities into your life.

F. Maybe you think it is out of your comfort zone. G. A strong willpower can keep us motivated(有动机的)and reach our goals.

第三部分:英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分)
高三英语一轮单元卷:第十二套 英语 5Units 3-5 B 卷

高三英语一轮单元卷:第十二套 英语 5Units 3-5 B 卷
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处的最佳 选项。

Last weekend, one of my best friends, whom I’ve shared just about everything with since the first day of

kindergarten, came to visit me.

Over the weekend, we spent hours and hours, sharing __41___ between us. She started telling me stories

about her new boyfriend, who experimented with drugs and was into other __42___ behavior. I was ___43___!

She told me how she had been ___44___ to her parents about where she was going and even stealing out with

a(n)___45___ of seeing this guy because they didn’t want her around him. After my several tries to tell her

that she __46___ better, she still didn’t believe me. Her self-respect seemed to have ___47___.

I tried to ___48___ her that she was ruining her __49___. But she refused to listen to me. I just couldn’t

believe that she really thought it ___50___ to hang out with those ___51___, especially her boyfriend.

By the time she left, I was still ___52___ about her. I was so disappointed that I even __53___ telling her

that maybe we had just grown too far apart to ___54___ our friendship, but I didn’t. I put the power of

friendship to the final ___55___. I had to hope that she __56___ me enough to know that I was trying to save

her from __57___ herself.

A few days later, she called to say that she had thought long about our __58___, and then she told me that

she had broken up with her boyfriend. I just ___59___ with tears of joy running down my face. It was a truly

rewarding ___60___ in my life.

41. A. measures

B. standards

C. achievements

D. secrets

42. A. impossible

B. unnecessary C. improper

D. unfortunate

43. A. at random

B. in shock

C. at fault

D. in silence

44. A. lying

B. talking

C. admitting

D. proving

45. A. contribution B. advantage

C. similarity

D. intention

46. A. got

B. explored

C. deserved

D. behaved

47. A. disappeared B. recovered

C. marched

D. paused

48. A. accuse

B. convince

C. teach

D. guarantee

49. A. friendship

B. convenience C. confidence

D. future

50. A. memorable

B. hopeful

C. acceptable

D. painful

高三英语一轮单元卷:第十二套 英语 5Units 3-5 B 卷

51. A. thieves

高三英语一轮单元卷:第十二套 英语 5Units 3-5 B 卷

B. failures

C. cheaters

D. robbers

52. A. worried

B. curious

C. enthusiastic

D. careful

53. A. doubted

B. avoided

C. considered

D. imagined

54. A. end

B. assess

C. fix

D. continue

55. A. fight

B. test

C. debate

D. decision

56. A. valued

B. forgave

C. assisted

D. demanded

57. A. accompanying B. hurting

C. promoting

D. frightening

58. A. invitation

B. destination C. conversation

D. graduation

59. A. clicked

B. agreed

C. defended

D. listened

60. A. moment

B. dream

C. success

D. choice

第Ⅱ卷
第三部分:英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第二节 (共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于 3 个单词)或括号内单词的正确形式。 John Snow, a distinguished doctor in London, became inspired in helping ordinary people____61____(expose) to cholera. He wanted to find ___62____effective cure for this disease, so he made a great effort. He became interested in two __63___ (theory). But the second theory ___64___ people absorbed this disease into their bodies ___65___ (catch) his attention. In 1854, another outbreak hit London. Snow began his enquiry. He marked on the map to show the deaths, which gave him a valuable clue. He discovered the water was __66___(blame) for it. ___67___(carry) out several investigations, Snow finally announced with certainty the disease had something to do __68___ the polluted water. Later, Snow suggested that much ___69___(clean) water be supplied to the blocks. __70___(fortune), the cholera was defeated.

第四部分:写作(共两节,满分 35 分) 第一节:短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分)
高三英语一轮单元卷:第十二套 英语 5Units 3-5 B 卷

高三英语一轮单元卷:第十二套 英语 5Units 3-5 B 卷
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有 10 处 语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 My father and I stayed at the South Lake Hotel for a week when we visit Beijing last month. It is in
the downtown area, but it is easy to go to anywhere from the hotel by public transport. We lived in a comfortablely double-room with a big bath. What I like best were the free high-speed Internet connection in the room. I checked my email messages every day. I also shared for my friends many photos taking in Beijing. The food was wonderful with reasonable prices and we enjoyed several local dish. It is such great hotel that I would recommend it to any friend of me who is going to Beijing.

第二节 书面表达(满分 25 分)

假定你是李华,你的英国朋友 Jack 在观看《中国汉语桥》节目时,决定学习中国语言文化,希

望你能给他一些建议。请你根据以下提示写一封 email。

1. 通过中国古典作品了解中国文化;

2. 借助电视节目以及报刊更好地了解中国国情;

3. 和中国朋友多沟通。

注意:1.词数 100 词左右;

2.可适当增加细节,以使行文连贯;

3.短文中不能出现与本人相关的信息。

参考词汇:《中国汉语桥》:Chinese Bridge Contest;

中国古典作品:classical literature

Dear Jack,

________________________________________________________________________

___

__________________________________________________________
高三英语一轮单元卷:第十二套 英语 5Units 3-5 B 卷

高三英语一轮单元卷:第十二套 英语 5Units 3-5 B 卷

Yours, Li Hua

一轮单元训练金卷·高三·英语卷(B) 英语 5 Units 3-5 答案

第Ⅰ卷
第一部分 听力(共两节,满分 30 分) (略)

第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分)

第一节(共 15 小题:每小题 2 分,满分 30 分)

21-23 DBA 24-27 DACD

28-31 CBAB

32-35 ACCA

第二节 (共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分)

36. B 37. D 38. F 39. C 40. A

第 II 卷

第三部分 英语知识运用(共两节, 满分 45 分)

第一节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 41. D 42. C 43. B 44. A 45. D 46. C 47. A 48. B

49. D

51. B 52. A 53. C 54. D 55. B 56. A 57. B

第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)

61. exposed 62. an

63. theories

64. that

58. C 59. D 65. caught

50. C 60. A

高三英语一轮单元卷:第十二套 英语 5Units 3-5 B 卷

66. to blame

高三英语一轮单元卷:第十二套 英语 5Units 3-5 B 卷

67. Having carried 68. with

69. cleaner 70. Fortunately

第四部分 写作 (共两节 满分 35)

第一节 短文改错(共 10 小题:每小题 1 分,满分 10 分)

1.visit 改为 visited 2.but 改为 and/so 3.去掉 go 前的 to 4.comfortably 改为 comfortable

5.were 改为 was 6.shared 后的 for 改为 with 7.taking 改为 taken 8.dish 改为 dishes

9.such 后加 a

10.me 改为 mine

第二节 书面表达 (满 25 分) Dear Jack,

I'm glad to know that you are interested in Chinese Bridge Contest and want to learn more about the

Chinese language and culture. I’d like to offer you some suggestions, which I think can be of benefit to your Chinese study.

To learn the Chinese language and culture well, first of all, you have to read some classical literature

which will broaden your horizon. Besides, watching TV programs and reading newspapers are also good ways of language learning. Last but not least, you are supposed to make some Chinese friends with whom you

can communicate frequently. Only by doing so can you achieve your goal better.

I sincerely hope my suggestions will be good for your Chinese study and that you will make greater progress in it.

Yours, Li Hua

欢迎访问“高中试卷网”——http://sj.fjjy.org

高三英语一轮单元卷:第十二套 英语 5Units 3-5 B 卷



友情链接: 简历 面试求职范文 职业规划 自我管理 社交礼仪 76242百科